-
Nedir

Blueberry Kurusu Nedir? Faydaları Nelerdir?

420görüntüleme

Diğer adı Yaban Mersini olan blueberry kurusu nedir? Faydaları nelerdir? Oldukça faydalı ve biraz pahalı bir meyve kurusu olan yaban mersini bin derde deva olarak bilinmektedir.

Yaban Mersini (Blueberry) Nedir?

Mavi ve mor tonlarında küçük yuvarlak bir meyvedir. Türkiye’de Karadeniz bölgesinde, dünya genelinde ise Amerika ve Avrupa’nın Kuzeyinde yetişmektedir. 60 gram yaban mersininde ortalama 57 kalori bulunmaktadır ve içerisinde bolca A, C, E ve K vitamini barındırmaktadır. Farklı türlere sahip olduğu için birçok isimle de bilinmektedir. Her yörede ismi farklı olarak bilinir.

Blueberry Satın Al

Yaban Mersini (Blueberry) Faydaları Nelerdir?

Bağışıklık sistemini en üst seviyeye kadar yükselterek kişiyi hastalıklardan korur. Kalp sağlığı için önemlidir ayrıca kalp ve damar yollarında oluşan rahatsızlıkların önüne geçer. Kolesterol seviyesini düzenleyerek damarların tıkanmasını engeller. Beynin daha iyi çalışmasını sağlamakla kalmaz aynı zamanda zekâyı geliştirir ve unutkanlığı azaltır. Kan şekerini belirli seviyede tutmaktadır. Özellikle yüksek şeker hastalarının günde 2 adet tüketmesi gerekmektedir. Lifli bir meyve olduğu için kabızlık sorununu çözmeye yardımcı olur. Bir kaç tane tüketilmesi uzun süre tok tutmaktadır. Öğünleri bu meyve ile yaparak zayıflama döneminde büyük adımlar atmış olursunuz. İdrar yolunda oluşan enfeksiyonların önüne geçerek iyileşmesini sağlamaktadır. Yaşlanmayla oluşan göz rahatsızlıklarını iyileştirir ve oluşmasını engeller. Bu gibi durumlarda yaban mersini ile birçok rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz.

Yanıtla