-
Nedir

Bebeklerde Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

60görüntüleme

Çölyak hastalığı bağırsakların sindirimi ile ilgili bir hastalıktır. Bazı durumlarda bebeklerde herhangi bir belirti göstermezken hastalığın teşhisi oldukça zor bir durumdur. Sindirim sorunlarının tedavisi için gerekli olan bazı yöntemler hekimler tarafından önerilmektedir. Çölyak belirtileri çocuklarda hemen belli olmazken, ufak vücut reaksiyonlarında ortaya çıkmaktadır. Peki, bebeklerde çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

Çölyak Hastalığının Önemli Belirtileri

Uzun süren ve kesilmeyen ishal çölyak hastalığının en önemli nedenidir. Şiddetli karın ağrısı, midede şişkinlik ve gaz problemi, gün içerisinde yaşanan kusma problemleri ve iştahsızlık bebeklerde görülen en yaygın çölyak nedenleridir. Ayrıca çölyak hastalığının gizli belirtisi kilo kaybı olarak bilinmektedir. Bebeklerde çölyak hastalığı bu şikâyetlerden doğan bağırsak hastalığıdır. Tedavisi ise doğru yöntemlerle olabilmektedir.

Çölyak Hastalığının Tedavi Yöntemleri

Çölyak hastalığının en bilinen tedavi şekli glutensiz yiyeceklerin tüketilmesiyle başlar. İçeriğinde gluten olan her türlü besin hastalığın ilerlemesine neden olacaktır. Gluten içeren yiyeceklerden tamamen uzak durarak bu hastalığın etkisi önemli ölçüde azaltarak bebeklerin daha rahat olmasını sağlar. Ayrıca probiyotik özellik taşıyan gıda ve ilaçlar tedavide önemli bir paya sahiptir. Çölyak hastalığının tedavisi için ilk aşama uzman hekimin kontrolünde olunması gerekir. Bebeklerin arpa, buğday tüketmeleri yerine mısır ve pirinç yemeleri daha doğru bir davranış olacaktır. Bebek ve çocuklarda çölyak hastalığı tedavisi ayrıca ilaç kullanımıyla da yapılmaktadır.

Yanıtla