-
Nedir

Türkiye’de Kuruyemiş Tüketimi Ne Kadar?

Kuruyemiş Tüketimi
264görüntüleme

Kuruyemiş en temel besin öğelerinden birisidir. İçerisinde vücudun ihtiyacı olan doğal ve sağlıklı yağları barındırır. Dünyanın genelinde kuruyemiş tüketilmektedir. Türkiye’de kuruyemişin hem üretildiği hem de tüketildiği ülkelerden birisidir. Peki, Türkiye’de kuruyemiş tüketimi ne kadar? Güncel hesaplara göre Türkiye’de ortalama kişi başına düşen kuruyemiş 6,5 kg olacak şekilde hesaplanmıştır.

Kuruyemiş Hangi Malzemelerden Oluşur?

Fındık, leblebi, yer fıstığı, ay çekirdeği, ceviz, badem, Antep fıstığı, kabak çekirdeği, kaju… gibi çeşitlerden oluşan kuruyemişler insan sağlığı için son derece faydalıdır. Aktarlarda, büyük ya da küçük çoğu markette veya büfelerde bulabileceğiniz kuruyemişler, genelde yukarıda bahsedilen malzemelerin karışımıyla oluşur. Kişi isterse ayrı ayrı isterse malzemeleri karıştırarak kuruyemiş satın alabilir.

Kuruyemiş Satın AlTürkiye'de Kuruyemiş Tüketimi Ne kadar?

Kuruyemiş Nasıl Yapılır?

Pakette satılan kuruyemişler, özel fabrikalar da özel tekniklerle yapılmaktadır. Fakat evinde kendisi yapmak isteyenler içinde kuruyemiş hazırlanabilir. Bunun için ilk önce, kuruyemiş olarak tüketmek istediğiniz besini (kaju, fındık, fıstık…) fırın tepsisine alıp kahverengi olana kadar pişirin. Daha sonra 2 tatlı kaşığı pudra şekerini ve 3/4 çay kaşığı tarçını karıştırın. Ardından ocağa aldığınız ve ısıttığınız tencerenin içine bu karışımı ve fırına koyduğunuz yemişleri ekleyin. Şeker eriyene kadar pişirin. Sonrasında üzerine 1/3 çay kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip, iyice karıştırın. Ardından tekrar soğumaları için fırın tepsisine dizin. Soğuyan yemişlerinizi birbirinden ayırarak saklayabilirsiniz.

Yanıtla