-
Sağlık

Kahve Mide Bulantısına İyi Gelir mi?

Mide Bulantısına Kahve İyi Gelir mi?
166görüntüleme

Çeşitli sebeplerden kaynaklanan mide bulantısına birçok kişi tarafından çeşitli çözümler sunulmaktadır. Bunlardan birisi de kahvedir. Kahve mide bulantısına iyi gelir mi? birçok kişi bu sorunun yanıtını aramaktadır. Evet, kahve mide bulantısına iyi gelir. Fakat pişirilmiş kahve değil. Türk kahvesini toz halinde yemeniz gerekmektedir. Özellikle çekilmiş kahveye sıkılan limon mide bulantısına sebep olan zararlı enzimlerin bastırılmasını sağlamaktadır. Çok fazla kullanmak da midenize zarar verebilir.

Ne Kadar Tüketmek Gerekir?

Limon suyu koyulmuş kahve iyice karıştırıldıktan sonra 2 yada 3 çay kaşığı yemek yeterlidir. Tadı çok güzel olmadığı için de daha fazla yemek oldukça zordur. Hatta fazla yenirse mide bulantınızın şiddetlenmesine bile neden olabilir. Birçok doktor da ilaç kullanmak istemeyen hastalara kahve kullanmalarını önermektedir. Mide bulantınız uzun zamandır devam ediyorsa günde en fazla 2 kere ve mide bulantınız geçene kadar sabah ve akşam almanız kısa sürede sizi sağlığınıza ulaştıracaktır. Daha uzun süren rahatsızlıklarda doktorunuza başvurmakta fayda vardır.

Kahve Satın Al

Kahve Çekirdeği Yemek Faydalı mıdır?

Kahve çekirdeği yemenin bir zararı yoktur. Fakat çekilmiş kahvenin sindirimi midede daha kolay yapılabildiği için çekilmiş Türk kahvesi önerilir. Türk kahvesi pişirilerek de tüketilir fakat kuru kahveye sıkılan limon sayesinde etkisi daha güçlü olmaktadır. Çünkü kahvede ve limonda bulunan asit özelliği sindirimi hızlandırmaktadır. Bu özellik birçok ilaç yapımında da kullanılmaktadır.

Yanıtla