-
Sağlık

İncir Neye İyi Gelir?

51görüntüleme

Sağlıklı olmada büyük rol oynayan meyvelerin yararları saymakla bitmemektedir. Sağlıklı ve zararsız meyvelerden biri olan İncir neye iyi gelir? İncir içerdiği yüksek magnezyum, kalsiyum, K vitamini ve fosfor sebebi ile kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlamada yardımcı bir meyvedir. İncir dünyadaki en besleyici meyvelerden biridir çünkü yüksek potasyum ve lif içeriği açısından oldukça sağlıklıdır. İçerdiği yüksek oranlarda protein, vitamin ve mineraller vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır ve bağışıklık sistemini de güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İncir meyvesinin içerdiği benzaldehit maddesi sebebi ile tümörleri ve kanser hücrelerini küçülttüğüne dair yaklaşık yüzü geçkin kadar kayıt ve deneyler bulunmaktadır.

Lif ve Antioksidan Bakımından Oldukça Zengindir

Lif açısından oldukça zengin olan incirin 100 gramında 3 gram lif bulunmaktadır ve 100 gramı sadece 74 kaloridir. Ayrıca içerdiği antioksidanlar sayesinde vücuttaki ödemlerin ve zararlı toksinlerin atılımında yardımcı olmaktadır. İçerdiği doğal şeker sayesinde kan şekerinizi yükseltmeden tatlı ihtiyacınızı karşılamaktadır.İncir Neye İyi Gelir?

Kilo Vermeye Yardımcıdır

Lifli besinlerden biri olan incir, diğer besinlere göre mideyi daha tok tuttuğundan kilo vermeye de yardımcıdır. Diyetlerinizde öğün aralarında ya da açlık bastırdığında incir ya da kuru incir tüketerek sağlıklı bir şekilde ve diyetinizi bozmadan açlığınızı bastırabilirsiniz. İncir, diyette kesinlikle tüketilmesi gereken çok sağlıklı meyvelerden biri olmaktadır. Glisemik indeksi düşük olduğundan sizi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.

Yanıtla