-
Nedir

Dut Kurusunun Faydaları Nelerdir?

200görüntüleme

Doğal bir antibiyotik olan dutun faydaları saymakla bitmez. Dutun kendi kadar yaprakları da çok faydalıdır. Dut kurusunun faydaları nelerdir? Zengin vitamin ve mineral içeriği ile bir çok hastalığın tedavisinde eski çağlardan beri kullanılmaktadır.

Dut Kurusunun Besin Değeri Nedir

Dut kurusu A, E, C vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca demir, potasyum, magnezyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin ve vücut için çok yararlıdır.100 gr kuru dut 350 kalori içerir. Kuru mor dut özellikle ağızda bulunan afları geçirmede en etkili yöntemdir. İçerdiği antioksidanlar ile kanserle savaşan bu besin hemen hemen her yerde yetişmektedir.

Dut Kurusu Satın AlDut Kurusunun Faydaları Nelerdir?

Antibiyotik Yerine Kuru Dut Tüketilmeli

Günümüzde floranın bozulması birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Dut ağacı doğal olarak kendiliğinden yetiştiği için hiç bir tarım ilacı ve kalıntısı içermez. Kuru dutun içinde bulunan zengin vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve birçok hastalığa karşı koruma sağlar. İçerdiği antioksidanlar sayesinde hücre zarını koruyarak kontrolsüz çoğalmasını engeller. Karaciğer ve kalp hastalıklarında kanı temizleyerek kalp sağlığını korur. İçerdiği posa ile bağırsak sistemini düzenler ve kabızlığı giderir. Özellikle büyüme çağında ki çocukların bolca tüketmesi gereken bu besin çok faydalı ve hücre dostu bir besindir. Eşsiz tadı ile ağızda hoş bir aroma bırakır ve şeker içeriği ile oldukça doyurucudur. Doğal olması ve hiç bir tarım ilacı içermemesi de ayrı bir tercih nedenidir.

Yanıtla