-
Nasıl

Tuzlu Fındık Nasıl Yapılır?

95görüntüleme

Üretimi konusunu da dünyada birinci sırada geldiğimiz fındık, Karadeniz ve Marmara bölgesinde yetişmektedir. Tatlıların, çay yanına atıştırmalıkların ve lüks çerez karışımlarının vazgeçilmezi olan fındık son derece besleyici ve lezzetlidir.

B6, E, K ve C vitaminleri, potasyum, bakır, lif, çinko ve Omega 3 yağ asitleri açısından zengindir. Kötü kolesterolü düşürür ve enerji verir. Uzun süre tokluk hissi veren fındık kilo kontrolü yapanların ara öğünlerinin de vazgeçilmezidir.

Kalorisi yüksek olan fındığın aşırı tüketilmesi önerilmez. Kişinin kendi avucu kadar fındık tüketmesi aşırıya kaçmaması gerekmektedir. Fındık çiğ, haşlanmış, kavrulmuş veya tuzlu olarak tüketilebilmektedir. Kendisine has bir aroması olan lezzetli tuzlu fındık nasıl yapılır? konusunda farklı yöntemler olsa da sonuçta aynı lezzette ve aromada fındık elde etmek mümkün.

Tuzlu Fındık Malzemeler

  • Yarım kilogram çiğ fındık
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Tuzlu Fındık Nasıl Yapılır?

Tuzlu Fındık Yapımı

Tuzlu fındık için kullanılacak olan fındıkların çiğ olması gerekmektedir. Kabuklu tuzlu fındık yapmak için fındıkların kabuklarını küçük vuruşlarla çıtlatmak yeterlidir. Kabuksuz tuzlu fındık içinse kabuğu ayıklanmış fındıklar kullanılır. Fındıklar bir fırın tepsisine alınıp su ile iyice ıslatılır ardından tuz eklenir ve harmanlanır. Kavrulma aşaması dikkat isteyen bir aşamadır. 175 dereceye ayarlanmış fırında tepsi 3- 4 dakikada bir karıştırılarak kavrulmaya bırakılır. Fındıkların rengi değişinceye kadar işlem devam eder. Dikkat edilmesi gereken ise fındıklar fazla kavrulmamalıdır. Aksi taktirde acırlar.

Yanıtla