-
Nasıl

Fındık Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Fındık Ezmesi
91görüntüleme

Kahvaltı softalarının vazgeçilmezi fındık ezmesi, sıcacık taze ekmeğe sürülerek damaklarda enfes bir tat bırakmaktadır. Osmanlıdan günümüze kadar süregelen bu lezzet bol vitaminli ve besleyicidir. Fındık içerisindeki enerji özellikle sonbahar dönemindeki kahvaltı sofralarına sağlık taşımaktadır. Bu besleyici lezzeti hazır almak yerine organik olarak evlerde kolaylıkla yapmak mümkündür. ​​Fındık ve şekerin sürülebilecek ezme kıvamına getirildiği fındık ezmesi tarifi nasıl yapılır? Konusunda detaylı tarif aşağıdaki gibidir.

Fındık Ezmesi Malzemeler

  • 1 çorba kâsesi dolu dolu kavrulmuş fındık
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri ya da toz şeker
  • 1/2 kahve fincanı bal ya da pekmez
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin

Fındık Ezmesi Satın AlFındık Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Fındık Ezmesi Yapılışı

Lezzetli ve çıtır çıtır bir fındık ezmesi için fındıkların kavrulmuş olması gerekiyor. Çiğ fındık varsa, yanmaz tavada kısık ateşte sürekli çevire çevire kavrulmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken fındıkları tam kararında kavurmaktır. Fazla kavrulan fındıklar hem yanık tadı verecektir hem de ezmeye acımsı bir tat katacaktır.

Kavrulmuş fındıklar oda ısısında erimiş margarin ve sıvı yağ ile birlikte mutfak robotuna alınır. Mutfak robotunda ara ara karıştırılarak çekilir. Parçalanan fındık büyüklüklerinin aynı olabilmesi için düzenli aralıklarla çekimi durdurup karışımı alt üst etmek gerekiyor. Fındıklar çok ezilmeden 3- 5 dakikalık bir çekimin ardından tatlandırıcılar koyulur. Tercihe göre pudra şekeri, toz şeker veya esmer şekerden biri kullanılır. Aynı şekilde ya bal ya da pekmez de eklenerek ezme hazır hale getirilir.

Yanıtla