-
Nasıl

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı
136görüntüleme

Kaymak ve incir lezzetinin buluşmasından doğan güzel lezzetlerden bir tanesi olan kaymaklı kuru incir tatlısı hem hafif hem de lezzetli tadı ile sofralarınızda oldukça göz dolduracak lezzetlerdendir. Henüz sofrasına kazandırmamış olanlar için kaymaklı kuru incir tatlısı nasıl yapılır? Sorusunun cevabı püf noktalarıyla birlikte kesinlikle bilinmelidir.

Tatlının Yapılışı

Öncelikle incirler kurutulmuş olduğundan dolayı iyice özen gösterilerek yıkanmalı ve ılık suda beklemeye bırakılmalıdır. Ortalama yarım saat yeterli olacaktır. Yumuşamaya başladıktan sonra ise birazcık içini ayırarak cevizleri dikkatlice yerleştiriniz. İncirlerin tamamına cevizleri yerleştirdikten sonra hepsini tencereye diziniz. Sevdiğiniz şeker oranına göre üzerine şeker ve bir çay bardağı suyu ekleyiniz ve fazla yüksek olmayan bir ateşte pişirmeye başlayınız. Dileyenler damak tadı uygunluğuna göre esmek şeker kullanarak da aynı lezzeti kolaylıkla yakalayabilirler.

Sıra İncir Kurusu Satın Al

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının Son Halini Alması

İncirler yavaş yavaş pişmeye başladığında şerbet ile kıvam almaya başlayacaktır. Kıvamına uygun hale geldiğinde ocaktan alınız ve dinlenmesi için soğuk bir zemin üzerinde bekletiniz. Bir süre sonra soğumaya başlayacaktır. Soğuduktan sonra üzerine birer kaşık kaymak koyarak servis tabağına istediğiniz şekle göre diziniz. Arzu edenler sunum sırasında üzerine de birazcık ceviz içi ekleyerek görselliği tamamlayabilirler. Sıcak yaz günlerinde ise buz dolabında muhafaza edilmesi ve üzerine en son kaymağının eklenmesi daha ferahlatıcı bir etki sağlayacaktır.

Yanıtla