-
Nasıl

Gojiberry Zayıflatır Mı?

416görüntüleme

Gojiberry yemeye başlamadan önce daima doktorunuzla konuşun. Bazı satıcılar ilaçlardan daha az yan etkiye sahip olduklarını söyleyebilir. Ancak goji meyveleri şu anda aldığınız tüm ilaçlarla etkileşimde bulunabilir.

Gojiberry ile zayıflamaktan kaçınması gerekenler:

  • Düşük kan şekerine sahip olanlar
  • Varfarin (Kalp ve damar sisteminde pıhtılaşmaya karşı kullanılan bir ilaç)gibi kilaçları kullananlar
  • Düşük ya da yüksek kan basıncı olanlar
  • Hamile ya da emziren anneler (Düşük yapmaya sebep olabilir. )
  • Meyveye alerjisi olanlar

Dondurulmuş meyvelerin dörtte bir bardağı aynı zamanda A vitamini alımının yüzde 340’unu karşılamaktadır . A vitamini toksisitesi riskini azaltmak için ne kadar yemek yiyeceğinizi sınırlamak isteyebilirsiniz .

“Gojiberry ile diyet yapmaya başlamadan önce doktorunuzla konuşun.”

Kurutulmuş Gojiberry ile Diyet
Kurutulmuş Gojiberry ile Diyet

Gojiberry Nasıl Kullanılır?

Çoğu süpermarket, kuruyemişçi ve aktarlarda gojiberryler paketlenmiş ya da dökme olarak satılmaktadır. Onları kahvaltıda mısır gevreği veya yoğurt ile karıştırın ya da kaynatıp çay olarak için. C vitamini içeriği ile aynı zamanda vücudunuzun demir ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.

Optimal sağlık yararları için günde iki veya daha fazla porsiyon(28 gr) meyve yemek önerilir.

Goji meyvelerini güvendiğiniz bir yerden satın aldığınızdan emin olun. Daha ucuz veya ithal markaların sattığı goji meyveleri sülfit içerdiği bilinmektedir. Sülfitler bazı insanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir.

Goji meyveleri çoğu insan için genellikle güvenli kabul edilir. Ancak bazı insanlar da ilk kez yemeye başladıklarında yumuşak sindirim sorunlarından bahsederler. Bu, ortak bir yan etki olabilir. Herhangi bir kronik sindirim veya gastrointestinal sorunlarınız varsa , goji meyvelerini kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Kurutulmuş Gojiberry - Kurt Üzümü
Kurutulmuş Gojiberry – Kurt Üzümü

Yanıtla