-
Neden

Glutensiz Yiyecekler Neden Çok Pahalı?

229görüntüleme

Glutensiz beslenmek, genel olarak Çölyak hastalığına sahip kişilerin beslenme şekli olarak ifade edilebilir. Çölyak hastalığı, kişinin arpa, buğday ve yulaf ürünlerinin bağırsaklarında emilememesi olarak ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu sebeple çölyak hastalığı ile dünyaya gelmiş ya da sonradan çölyak hastalığına yakalanmış kişilerin beslenme şekillerini değiştirip glutensiz beslenme şeklini yaşam tarzı olarak görüp uygulaması kişinin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Glutensiz beslenme şekli sadece çölyak hastaları tarafından tercih edilmiyor. Günümüzde birçok kişi glutenin zararlı olduğu düşüncesiyle glutensiz ürünler ile beslenmeye özen gösteriyor. Glutensiz beslenme sağlık açısından hayatî bir öneme sahip olduğundan akıllara glutensiz yiyecekler neden çok pahalı? Sorusunu getiriyor. Bu sorunun cevabı aslında beraberinde pek çok durumu da getiriyor.

Glutensiz Yiyecekler Nelerdir?

Glutensiz yiyecekler arpa, buğday ve yulaf ürünlerinden arındırılmış ürünler olarak ifade ediliyor. Çünkü gluten hassasiyeti bu ürünlerden kaynaklıdır. Eğer glutensiz beslenmek durumundaysanız mısır, pirinç ve patates unundan yapılan ürünleri tüketmeli ve doktor kontrolünde bir beslenme düzeni oluşturup bu şekilde bir yaşam sürmelisiniz. Sağlığınız için bu duruma önem ve özen göstermelisiniz.

Glutensiz Kuruyemiş Satın Al

Glutensiz Ürünlerin Hazırlanışı Fiyatını Etkiliyor

Glutensiz beslenme arpa, buğday ve yulaf yerine patates, pirinç ve mısır unundan yapılmış ürünlerin tüketilmesi olarak biliniyor. Ancak glutensiz ürünler hazırlanırken tüm malzemelerin daha önce kullanılmamış ve sadece glutensiz ürünler için kullanılan kap ve mutfak eşyalarından oluşması çok önemlidir. Çünkü gluten eşyalar aracılıylada yemeklerinize geçebilir.

Yanıtla