-
Nasıl

Mısır Nasıl Patlatılır?

Mısır Patlatma
120görüntüleme

Sinema denilince akla gelen, çocukların da büyüklerin de severek tükettiği atıştırmalıklardan olan mısır patlakları yapmasının pratikliği nedeniyle de oldukça çok tüketilir. Hazır olarak alınmasının yanı sıra evde de kolaylıkla yapılabilir. Bunun için fazlaca bir malzeme, zaman ve çabaya gerek kalmadan sevdiğiniz mısır patlaklarından yiyebilirsiniz. Mısır nasıl patlatılır? sorusunun cevabı ise oldukça kolaydır.

Mısır Patlatmak İçin Malzemeler

Mısır patlatmak için ihtiyacınız olan şey kapaklı bir tencere, yağ ve tuzdur. Özel olarak mısır patlatmak için üretilen araçlar ve aparatlar da bulunur. Daha kısa yoldan ve evde bulunan malzemeler ile yapmak isteyenler için bahsedilen malzemeler yeterli olacaktır. Seçilen mısırların kalitesi ve türü patlatılan mısırın kalitesini ve lezzetini de belirleyecektir. Bu nedenle mısırın patlayan mısır olduğundan ve tazeliğinden emin olmakta fayda vardır.

Patlatmalık Mısır Satın AlMısır Nasıl Patlatılır?

Nasıl Mısır Patlatılır?

Öncelikle göz kararı şekilde tencerenin dibine yağ ekleyiniz. Tencerenin çukur olması patlayan mısırların dışarı taşmaması için önemli bir detaydır. Yağın göz kararı eklenmesindeki sebep elbette kişisel tercihlerdir. Tencerenin dibini kaplayacak ve mısırların patlarken yapışmasını önleyecek şekilde olması da gerekir. Ardından yağın içine yine tercihe göre tuz ekleyiniz. Tuzu sevenler veya sevmeyenler için uygun şekilde ayarlanabilir. Ayarlamalardan sonra üzerine mısırları ekleyiniz. İyice karıştırınız ve kısık ateşte yanan ocağa koyunuz. Kısa süre sonra patlamaya başlayacaktır. Afiyetle mısırlarınızı yiyebilirsiniz.

Yanıtla