-
Nasıl

Matcha Çayı Nasıl Yapılır?

Matcha Çayı
79görüntüleme

Asıl ana vatanı Japonya olan Matcha çayı (maça çayı), bol gölgeli ortamlarda yetilen bir çay ağacının yapraklarıyla elde edilir. Kilo vermeyi desteklemesinin yanı sıra, antioksidan içerikli olup vücuda oldukça faydalıdır. İşte Matcha çayı ve hakkında bilinmesi gerekenler…

Matcha Çayı

Günümüzde çok fazla kullanılan yeşil çaylardan çok daha faydalı olan bir bitki çayıdır. Asıl anavatanı Japonya olup sadece burada üretilmektedir. Diğer bitki çayları gibi bitkisiyle değilde toz haliyle bilinir. Bu haliyle yeşil çaya çok benzer olsa da, çok daha fazla etkilidir. Diğer bitki çayı çeşitlerinden farklı olan bir özelliği vardır. Bu da, sadece bitki çayı olarak değil aynı zamanda toz olduğu için salata ve yoğurt gibi yiyeceklere de serpilerek kullanılabilmesidir.Matcha Çayı Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı ve Faydaları

Aşırı kaynar su da olmaması kaydıyla, 250 ml bir sıcak su içine 1 ya da 2 çay kaşığı kadar matcha çayı atılır ve karıştırılır. Daha sonra biraz bekletildikten sonra tüketilir.

Yaşlanma geciktirici etkisinin yanı sıra, vücudun dingin olmasını sağlar. Barındırdığı antioksidan sayesinde zayıflamaya da oldukça faydası vardır. Özellikle zayıflamak için kullanılan yeşil çay bitkisinden daha etkili olduğu, bilinen özeliklerinden biridir. Ayrıca kolestrol ve kan şekerini de düzene sokar.

Matcha Çayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Her ne kadar faydası olsa da olası yan etkilerden sakınmak için fazla tüketilmemelidir. İshal, ya da reflü rahatsızlığı olanların yanı sıra hamile bayanların kullanmadan önce doktorlarına danışmalarında fayda vardır.

Yanıtla