-
Nasıl

Keçiboynuzu Özü (Soğuk Pres) Nasıl Yapılır?

251görüntüleme

Keçiboynuzu; astımı, alerjik nefes darlığını ve akciğer kanserini önleyici etkisiyle biliniyor. Peki, Keçiboynuzu Özü (Soğuk Pres) Nasıl Yapılır? Mevsiminde henüz yeşil halde toplanmış olan keçiboynuzları, iki gün boyunca suda bekletiliyor. Ardından yeni teknoloji press makinelerinde, herhangi bir ışıl işlem uygulaması yapılmadan presleniyor. Sıkıştırma işleminin kendisinden kaynaklanan ısı ise, mikroorganizma oluşumunu ve gelişimini engellemeye yetiyor.

Soğuk Pres Uygulaması

Soğuk pres uygulaması sırasında, ürünlerin sürtünmeden ortaya çıkardığı ısı mevcut oluyor. Farklı bir ısı veya ısıtma sistemi ortada olmuyor. Aynı zamanda bu yöntem, içeriğindeki mineral ve vitamin değerlerini de maksimum oranda korunmasını sağlıyor. Böylece, içeriği ve yapısı bütünüyle korunmuş olan keçiboynuzları yoğun bir kıvam ile süzülüyor ve kendi ısısı ile keçiboynuzu özü haline geliyor.

Keçiboynuzu Özü (Soğuk Pres) Satın AlKeçiboynuzu Özü (Soğuk Pres) Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzu Özü

Keçiboynuzu özü, kırıldıktan belli bir süre bekletilip ardından üretime geçilmelidir. O zaman pelteleşme görülmüyor. Özde oluşan bu değişikliğin nedeni ise, keçiboynuzu ham maddesi kırıldıktan sonra taze bir şekilde bekletilmeden hemen üretimin yapılıyor olmasıdır. Aynı zamanda bu öz, bütünüyle doğal olarak üretildiği için; aşırı soğukların etkisi ile koyulaşabiliyor. Koyulaşmış olan bu öz, cam kavanozda ve oda sıcaklığında normal halini alıyor. Uzmanlar yapılan bu sağlıklı özün, abartıya kaçılmadan dengeli bir biçimde kullanılmasını öneriyor. Uygulama miktarına, sürecine ve adımlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Ne kadar yararlı olursa olsun, tüm besinler dengeli tüketildiği müddet insan sağlığı için faydalı işlev görür.

Yanıtla