-
Nasıl

Jöle Lokum Nasıl Yapılır?

92görüntüleme

Eski zamanlardan itibaren lokum Türk lezzetleri arasında önemli bir yere sahiptir. Özellikle kahvelerin yanında sunulan lokumlar, tatlı sevenler için muazzam tariflerle muazzam lezzetler haline dönüşmektedir. Jöle lokum nasıl yapılır? sorusu ise hem tatlı hem de lokum sevenlerin sıklıkla sorduğu sorular arasındadır.

Jöle Lokum İçin Gerekli Malzemeler

Jöle lokum yapmak için malzemeler şu şekildedir;

  • 3,5 bardak su
  • 2,5 bardak şeker
  • 1 bardak nişasta
  • Hindistan cevizi
  • Jölede kullanılmak istenilen ceviz ya da fıstık, ayrıca isteğe bağlı olarak jöle içerisine meyve aroması da eklenebilir.

Jöle Lokum Satın Al

Jöle Lokum Nasıl Yapılır?

Jöle Lokum Yapılışı

Jöle lokum için öncelikle şeker ve 2 bardak suyu bir tencerede yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Geri kalan 1,5 bardak suyu ise nişasta ile karıştırarak, karışımın içerisine isteğe bağlı olarak ceviz ya da fıstığı ekliyoruz. Bu karışımı da yaklaşık 15 dakika kısık bir ateşte kaynattıktan sonra şeker ve su karışımına ilave ediyoruz. Bu ilave kısmında isteğe bağlı olarak bir meyveden de yararlanabilirsiniz. Portakal ya da limon gibi meyvelerin aromalarını ekleyerek jöle lokumu meyveli hale getirebilirsiniz.

Karışımlar 15 dakika sonra ocaktan alınarak, içerisine yağlı kağıt serilen borcama dökülür ve tamamen soğuması beklenir. Karışım borcamda soğuduktan sonra en az 1 gece buzdolabında beklemesi gerekmektedir. 1 gece buzdolabında bekleyen jöle lokum borcamda kare şeklinde kesilerek, afiyetle yenilebilir hale gelecektir.

Yanıtla