-
Nasıl

Gün Kurusu Kayısı Reçeli Tarifi

Gün Kurusu Kayısı Reçeli
84görüntüleme

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kahvaltı sofralarındaki doğal ev yapımı reçeller hem görsel şölen katarken hem de lezzet katmaktadır. Bu lezzetli reçellerden biri de enfes tadı, kıvamı ve besin değeri ile gün kurusu kayısı reçelidir. Kayısının özellikle sindirim sistemini çalıştıran fonksiyonunun yanında tok tutma yeteneği ile meyve olarak oldukça sevilen bir besindir. Güneşte kurutularak elde edilen formuna ise gün kurusu denilmektedir. İçerdiği besin değerine güneşten aldığı D vitaminini de ekleyen gün kurusu kayısı oldukça besleyici bir hal almaktadır. Bu lezzetli gıdayı kahvaltı sofralarına taşıyan gün kurusu kayısı reçeli tarifi oldukça kolay bulunabilecek malzemelerden oluşmaktadır.

Gün Kurusu Kayısı Reçeli Malzemeler

  • 2 kilogram gün kurusu kayısı
  • 1 kilogram toz şeker
  • 8-9 damla taze limon suyu
  • 2 su bardağı kaynar su

Gün Kurusu Satın AlGün Kurusu Kayısı Reçeli Yapımı

Gün Kurusu Kayısı Reçeli Tarifi

Gün kurusu kayısı elde etmek için taze kayısılar ikiye bölüp çekirdekleri ayıklanır. Güneşte temiz bir örtü üzerinde serilerek 3- 4 günde kurutulur. Hazır gün kurusu kayısı varsa bu işlem atlanır ve tarife geçilir.

​​​​​​İyice yıkanan gün kurusu kayısılar geniş bir tencereye alınır. Şekeri ve suyu eklenen gün kurusu kayısılar ocağa alınır. Orta harlı ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladığı sırada limon suyu eklenir. Köpürme ve taşma yapmayacağı için çok sık karıştırmak gerekir. Aksi takdirde gün kurusu kayısılar ezilebilir. 30-40 dakikalık bir kaynatma sonrası reçel kıvam alıp koyulaşacaktır. Ocaktan alıp soğumaya bırakılan gün kurusu kayısı reçeli servise hazırdır.

Yanıtla