-
Nasıl

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

Cevizli Sucuk
234görüntüleme

Enerjinin en doğal ve en lezzetli hali olarak bilinen cevizli sucuk Türkiye merkezli bir besindir. Genelde Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan illerde yapılarak Türkiye’nin her tarafına dağıtılır. Ayrıca enerji vermesinin yanı sıra içeriği oldukça besleyicidir. Bu ürün satın alınarak da kullanılabilir, evde de yapılabilir. Cevizli sucuk nasıl yapılır? Sorusunu çoğu ev hanımları yöneltir.

Cevizli Sucuk Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cevizli sucuğun yapılabilmesi için öncelikle 3 su bardağı üzüm pekmezi, 500 gram ceviz, 4 su bardağı su, yarım bardak nişasta, yarım bardak un ve yarım bardak toz şekere ihtiyaç duyulur. Ceviz dışında bütün malzemeler bir tencereye koyularak karıştırılır. Yoğun kıvam aldıktan sonra ise altı kapatılır. O esnada ipe dizilmiş olan cevizler bu karışıma batırılıp çıkarılır ve 2 gün boyunca kurutulur. Bu esnada iyi kuruması oldukça önemli bir noktadır. Uzun süre saklanabilir bir besin olduğu için çoğu kişinin favorisidir.

Cevizli Sucuk Satın Al

Cevizli Sucuğun Yararları

Cevizli sucuk birçok yarar barındıran bir besindir. İçerisinde selenyum bulunur. Bu sayede vücut direnci artar. Çocuklarda da gönül rahatlığı ile kullanılabilecek bir besindir. Herhangi bir sorun oluşturmaz. Hatta çocuk sahibi olmada problem yaşayan çiftlerin bile kullandıktan sonra fayda gördüğü bir besindir. Eğer evde doğal yollardan yapılırsa da gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Hızlı, pratik ve uygun fiyatlı bir tarife sahiptir.

Yanıtla