Cereztabagi.com Blog

Çubuk Şeker (Sosyete Şekeri) Nasıl Yapılır?

Özellikle de çocuklar tarafından tüketilen çubuk şeker, oldukça sağlıklı bir şeker olması ile dikkatleri kendine çekmektedir. Yaklaşık 200 yıl önce üretilen sosyete şekeri günümüzde sık tercih edilen bir tatlı türüdür. Farklı şekilleri ve renkleri ile de oldukça ilgili çekici olmaktadırlar. Oldukça sevilen bir şeker türü olduğundan herkesin aklında çubuk şeker ( sosyete şekeri ) nasıl yapılır? Sorusu yer almaktadır. Çubuk şeker yani sosyete şekeri oldukça az malzemelerden oluşan bir şeker türüdür. Türkiye’de özellikle de çocuklar tarafından oldukça sık tüketilmektedir. Fakat içeriğindeki şeker oranından dolayı çok tüketilmemesi önerilmektedir.

Evde de Yapabilirsiniz

Bu şekerin yapımı kolay olduğundan dilerseniz evde de yapabilirsiniz. Size gerekli olan malzemeler sadece toz şeker, mısır şurubu, krem tartar, istediğiniz renk gıda boyası, istediğiniz aroma verici ve çubuk kürdandır. Bu malzemeleri karıştırıp fırına vermeniz yeterli olacaktır. Bu tarif sayesinde dilediğiniz an sosyete şekeri yapabilirsiniz. Yapımı yaklaşık 15 dakika kadar sürmektedir. Gün içinde oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sosyete Şeker Satın Al

Ara Öğünlerde Tüketebileceğiniz Oldukça Hafif Bir Tatlı

Çubuk şeker yani sosyete şekerini çocuklar oldukça çok sevmektedir. Bu şekeri evde sağlıklı malzemeler ile hazırlayarak çocuklara servis edebilirsiniz. Çocuklara ödül olarak verilebilecek sağlıklı bir tatlı çeşididir. Dilerseniz ara öğünlerde tatlı ya da meyve yerine de tercih edebilirsiniz. Dileğinize göre istediğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.