-
Sağlık

Mide Rahatsızlıklarına Karşı; Leblebi

469görüntüleme

Mide Rahatsızlıklarına Karşı; Leblebi herkesin bildiği üzere iyi gelen bir kuruyemiştir. Leblebi zayıflama ve diyet listelerinin genelde ilk sırasında yer alan bir yiyecektir. Hem kalorisi düşük hem de kişiyi tok tutar. Bu sebepten gerek ramazan ayı boyunca gerekse akşam çayın yanında rahatça tüketilebilir. Leblebiyi insanlar bir işle meşgul olmadıkları zamanlarda televizyon izlerken tüketebilir. Ya da eve misafir geldiği zaman diğer yemişlerle karıştırılarak ya da karıştırmadan misafirlere ikram edilir. Yemeğin üzerine oldukça hafif gelecektir.

Leblebi Nasıl Yapılır?

Leblebinin ham maddesi bilindiği üzere nohuttur. Nohut 4o dakikaya yakın bir süre pişirilir. Yüksek ateşte pişirilen nohuttun içerisine tuz ve baharatlar atılır. Leblebi aynı zamanda yiyen kişinin tok kalmasını sağlar. Diyetisyenler bu sebepten leblebiyi diyet listesi hazırladıkları kişilere ve zayıflamak isteyenlere öneriyor.

Sarı Leblebi Satın Al

Neden Mideye İyi Gelir?

Bütün iyi özelliklerinin yanında leblebinin birde mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi vardır. Gastrit, reflü, mide yanması, mide ekşimesi gibi rahatsızlıklardan mustarip kişilerin tercih sebebi olur. Leblebinin mide rahatsızlıklarına iyi gelmesinin sebebi mide öz suyunu çekiyor olmasıdır. Mide öz suyu yüksek asitliğe sahiptir ve rahatsızlığı olan kişilerde buy mide öz suyu çok rahatsız edicidir. Leblebi bu öz suyu içine çekerek kişinin mide ekşimesi, gastrit gibi mide problemlerini çözer. Ağrıyan mide rahatlar ve ağrımayı keser. Leblebi insanların tükettiği zararlı besinlerden uzaklaştırır ve yine mideye gereksiz yük binmesini dolaylı olarak engeller.

Yanıtla